porno adler jong porno tiener porno gratis porr porr sex free frei ficken deutsche porno sexfilms porno adler


Послуги та програми

Yabanci calisma izni film izle film seyret ankara seo ubb firma kaydi ubb danismanlik ubb kaydi
Ukrainian (UA)English (United Kingdom)
Липень 2014 Серпень 2014 Вересень 2014
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
e-Bulletin
Visnyk Newsmagazine

Речі які варто знати - Канадське громадянство

 

Отримання канадського громадянства


Зміст

Вік

Статус постійного місця проживання

Час проживання у Канаді

Кримінальна історія

Подача заяви на отримання канадського громадянства

Тест на знання мов та історії Канади

Церемонія отримання канадського громадянства

Багато з вас, шановні новоприбулі, вже отримали статус постійного місця проживання в Канаді. Тепер ви готові до останнього офіційного кроку в процесі вашого переселення — отримання канадського громадянства. У цій статті мова піде про умови та вимоги до процесу отримання статусу громадянина Канади.


Вік

Вам повинно бути не менше 18 років для того, щоб подати заяву на отримання громадянства.

Щоб подати заяву на громадянство дітей віком до 18 років, вам необхідно задовольнити наступні вимоги:

  • особа, яка подала клопотання є одним з батьків дитини (біологічним або прийомним) чи опікуном;
  • дитина постійно мешкає в Канаді;
  • один з батьків вже є громадянином Канади, або в даний момент подається на отримання громадянства. Це також стосується прийомних батьків.

Статус постійного місця проживання

Для того щоб стати громадянином Канади, ви повинні мати статус постійного резидента Канади, і цей статус не повинен піддаватися сумніву. Це означає, що ви не можете знаходитися під розслідуванням, або мати ордер на депортацію з Канади.

Час проживання у Канаді

Для того щоб стати громадянами Канади, повнолітні особи повинні прожити в Канаді не менше трьох років (1095 днів) протягом останніх чотирьох років перед подачею заяви. На дітей ці вимоги не розповсюджуються.

Ваш час перебування в Канаді до отримання статусу постійного резидента також враховується, якщо цей час входить у рамки чотирьох років. При калькуляції часу, враховуйте всі деталі, для того щоб чітко визначити чи достатньо часу ви знаходитесь у Канаді для подачі заяви на отримання громадянства.

  • Тільки чотири роки, що передували даті вашої заяви приймаються до уваги;
  • Кожен день, який ви прожили в Канаді, перш ніж стали постійним резидентом зараховується за половину дня;
  • Кожен день, який ви прожили в Канаді після того, коли ви стали постійним резидентом зараховується за один повний день;
  • Час відбування покарання за злочин, скоєний в Канаді, до часу проживання не зараховується;
  • Відлучення з Канади може вплинути на час розрахунку вашого проживання. Тільки громадянський суддя може визначити вашу відповідність до вимог постійного проживання у випадку, якщо ви нараховуєте менше ніж 1095 днів фізичної присутності в Канаді.

Кримінальна історія

Ви не можете стати громадянином Канади, якщо:

  • Ви Були засуджені за кримінальні правопорушення або злочин, відповідно до Закону про Громадянство, протягом останніх трьох років, перед тим як подаватися на громадянство;
  • На даний час вам пред’явлено звинувачення у правопорушенні або скоєнні кримінального злочину;
  • Ви знаходитесь у в’язниці, або відбуваєте умовне покарання;
  • Вам було наказано канадськими прикордонними службами залишити Канаду;
  • Ви знаходитеся під слідством, були засуджені за військові злочини, або злочини проти людства;
  • Ви були позбавлені канадського громадянства протягом останніх п’яти років.

Якщо ви умовно засуджені, або звинувачені у злочині і знаходитеся в очікуванні судового процесу, ви повинні дочекатися закінчення випробувального терміну чи судового процесу, перед тим як подавати заяву на отримання громадянства.

Подача заяви на отримання канадського громадянства

Перш за все вам необхідно:

1. Заповнити пакет необхідних форм, які можна завантажити та роздрукувати із державного сайту


Цей пакет включає:

  • Інструкції
  • Анкету подачі на канадське громадянство
  • Форму IMM 5401 про оплату
  • Калькулятор часу
  • Вимоги до фото стандартів
  • Перелік необхідних документів

2. Додати чіткі ксерокопії таких документів для повнолітніх осіб:

  • Копія документу «Record of Landing (IMM 1000)» реєстрація вашого поселення у Канаді
  • Копія документу «Permanent Resident Card» картка резидента (копія 2-х сторін);
  • Копії двох документів посвідчення особи (копія прав водія, медичної картки або копія паспортної сторінки з вашим фото та особистими даними);
  • 2 підписані фотокартки стандартного розміру (дивіться інструкції);
  • Квитанцію про оплату в розмірі $200 для дорослих, $100 для неповнолітніх дітей. Оплату можна здійснити кредитною карткою (Visa, MasterCard, American Express) он-лайн:
    http://www.cic.gc.ca
    виберіть графу I need to… і підзаголовок Pay application fees, або заповнити форму IMM 5401 і заплатити у фінансовій установі.

3. Якщо ви подаєте заяву від імені вашої дитини, ви повинні включити:

  • Копію свідоцтва про народження вашої дитини, або свідоцтва про усиновлення дитини із зазначенням імен прийомних батьків;
  • Копію дитячого документу «Record of Landing (IMM 1000)» реєстрація поселення дитини у Канаді, або «Confirmation of Permanent Residence (IMM 5292 or 5509)» підтвердження постійного проживання дитини;
  • Копії двох документів посвідчення особи дитини, таких як: учнівський квиток для учнів середніх шкіл, або лист посвідчення особи учня від адміністрації початкових шкіл, медичної картки, або картки записів імунізації дитини;
  • 2 фотокартки стандартного розміру (дивіться інструкції), мають бути підписані дітьми віком 14 років або більше;
  • Квитанцію про оплату в розмірі $100 на дитину.

Якщо ви є законним опікуном, що звертається від імені дитини, ви повинні надати документи, що підтверджують ваше право опікунства.

Якщо ви подаєте заяву на отримання громадянства для декількох членів сім’ї одночасно і хочете щоб ваші анкети опрацьовувалися разом, ви можете представити всі документи в одному конверті. Ви також можете зробити оплату за всіх членів сім’ї, і надіслати одну квитанцію, при умові, що всі документи надсилаються разом. Якщо заяви надсилаються в різних конвертах, вони будуть розглядатися окремо.

Всі вищезгадані документи надішліть на адресу:

Citizenship and Immigration Canada
Case Processing Centre – Sydney
P.O. Box 7000
Sydney, Nova Scotia B1P 6V6

Тест на знання мов та історії Канади

Після перевірки і прийняття заяви, вам буде надіслано повідомлення поштою про складання тесту на отримання громадянства.

Канада має дві офіційні мови: англійську та французьку. Ви повинні достатньо володіти однією з цих мов, щоб розумітися з іншими людьми.

Кандидати віком від 18 до 55 років зобов’язані пройти тест, який перевіряє знання канадської історії, географії, державного устрою, а також прав та обов’язків канадських громадян.

Вся, необхідна з цих питань інформація, знаходиться в посібнику Discover Canada: The Rights and Responsibilities of Citizenship (Відкрий Канаду: Права і Обов’язки Громадян).

Вам надішлють копію цього посібника відразу після отримання вашої заяви. Ви також можете ознайомитися з цим посібником онлайн
http://www.cic.gc.ca/english/resources/publications/discover/index.asp.

Питання тесту основані на інформації, що міститься в цьому посібнику. Тестування зазвичай проходить в усній або письмовій формі і займає від 15 до 30 хвилин. У випадку не здачі тесту, вам буде надіслане повідомлення для проходження інтерв’ю із громадянським суддею, під час якого суддя визначить наскільки задовільним є рівень ваших знань історії та однієї з мов Канади.

Церемонія отримання канадського громадянства

Після успішного проходження тесту, вас запросять на церемонію отримання громадянства. На цю подію необхідно буде принести всі свої оригінальні імміграційні документи. Ви повинні будете скласти присягу громадянина Канади англійською або французькою мовою перед державним суддею і виконати національний гімн Канади. Багато людей будуть приймати присягу разом з вами. Після завершення цього обряду, вам буде надано канадське громадянство. Ви отримаєте сертифікат у вигляді картки, а також друкований документ, на якому буде вказано дата отримання вами громадянства. Зберігайте ці документи у безпечному місці. Вас офіційно привітають зі вступом до Канадської спільноти і з цього часу ви матимете права та обов’язки повноправного громадянина Канади. Ваше попереднє громадянство не втрачається, згідно до «Акту про Громадянство» прийнятого у 1977 р. — закону Канади, що дозволяє подвійне громадянство.


Близько 170000 людей стають щороку громадянами Канади — країни, у якій мешкають люди різних культур та віросповідань. Канадська політика культурного різноманіття визнає співіснування різних етнічних груп і заохочує їх розвиток. Українці, як і інші народи, мають своє місце в історії Канади та її розбудові. Утримуйте і розвивайте українську культуру, віру, мову, звичаї на канадській землі. Ви зможете з гордістю називати себе канадцями українського походження. Імміграція, на мою думку, це другий шанс, який ми отримуємо в житті, щоб змінити його на краще. Шануйте права і обов’язки країни, яка надала вам цей шанс. Намагайтеся бути добрим громадянином і господарем на цій землі. Тепер — це ваш дім.

Щасти вам, доле!

У статті використані матеріали “Applying for citizenship” Citizenship and Immigration Canada.

Підготував Сергій Королюк, Координатор з питань імміграції ПР КУК (Вісник весна 2010)

Ukrainian Canadian Congress - Saskatchewan Provincial Council, Inc. • Провінційна Рада КУК Саскачевану
4 - 2345 Avenue C North • Saskatoon, SK S7L 5Z5
Phone: 1.306.652.5850 • Toll-free: 1.888.652.5850 • Fax: 1.306.665.2127
E-mail • Е-Пошта

© 1997-2014 Ukrainian Canadian Congress – Saskatchewan Provincial Council

free porno ixxx xvideos free porn porno faketaxi Sex hikayeleri sex video